”Shawty, Imma party till the sun down” : a comparative study on Korean-English code-switching and borrowing in K-pop - Niskakangas, Sanna (2019)
Eteläkorealaisen popmusiikin eli K-popin kansainvälinen suosio on jatkuvassa kasvussa, ja korealaisten artistien kuulijakunta on laajentunut koskemaan myös muuta kuin koreankielistä yleisöä. Korealaisten popkappaleiden merkittävänä piirteenä voidaan pitää englanninkielisiä osuuksia, joita esiintyy kappaleissa lähes poikkeuksetta. Tästä syystä K-popin suosion kasvaessa myös englannin kielen globaali merkitys korostuu.