Översättning av skönlitteratur i den svenska översättningen av Lauri Viitas Moreeni - Jukkala, Kerttu (2019)
Tämän laadullisen tutkielman tarkoitus on vertailla Lauri Viidan kaunokirjallista teosta Moreeni (1950) ja Nils-Börje Stormbomin tekemää ruotsinkielistä käännöstä samasta kirjasta. Tarkoituksenani on selvittää ja kategorisoida Viidan kirjoitustyylille ominaisia piirteitä ja tutkia niiden käännöksiä.