Kansainvälisen fyysisen aktiivisuuden kyselyn ja FitBit Zip-aktiivisuusmittarin yhteneväisyys sepelvaltimotautikuntotujien fyysisen aktiivisuuden mittaamisessa - Ravanne, Anu (2019)
Fyysisen aktiivisuuden mittaamiseen on kehitetty useita valideja subjektiivisia ja objektiivisia menetelmiä, mutta ne sisältävät omat virhelähteensä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää subjektiivisen (IPAQ-kysely, lyhyt versio) ja objektiivisen (Fitbit-Zip) mittarin mittaustulosten yhteneväisyyttä sepelvaltimotautikuntoutujien fyysisen aktiivisuuden mittaami-sessa sekä tutkia, miten yhteneväisiä tulokset ovat fyysisen aktiivisuuden eri intensiteettiluokissa: raskas, keskiraskas sekä keskiraskas ja raskas- yhdistelmäluokka.