Hannulan murjuja ei enää ole - Pfäffli, Juha (2019)
Hannulan murjut sijaitsivat Lahden kaupungin Möysän kaupunginosassa. Rakennettuna ympäristönä alue purettiin 1980-luvun alkuun mennessä, ja se muuttui osaksi läheisen Joutjärven uimarannan vieressä olevaa Pöysälänpuistoa. Ympäristö tunnetaan myös nimellä Möysänmäki, joka on merkitty Lahden kaupungin asemakaavassa korttelina numero 530. Möysän alue oli vuoteen 1932 saakka osa Hollolan pitäjän Lahden kylää. Vuoden 1933 alueliitoksessa Möysänalue liitettiin osaksi Lahden kaupunkia. Möysänmäki tunnettiin levottomana asuinalueena, ja se vaikutti myöhemmin alueen asemaan uutena kaupunginosana. Tutkielman tavoitteena on löytää looginen selitys kolmeen tutkimuskysymykseen: miten Möysänmäen asutus syntyi; millainen Möysänmäki oli asuinalueena ja miksi Möysänmäen vanha asutus katosi?