Jyväskylä som språkgemenskap : svenskspråkiga Jyväskyläbors tankar och erfarenheter om att bo i en finskspråkig stad - Hartikainen, Sella (2019)
Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää ruotsinkielisten jyväskyläläisten kokemuksia ja mielipiteitä yksikielisessä kaupungissa asumisesta, ja millainen kielellinen identiteetti heillä on. Haluan myös lisätä tietoa Jyväskylän ruotsinkielisistä asukkaista tutkimukseni avulla. Pyrin löytämään vastauksia kysymyksiin kuten ”Miksi Jyväskylässä asuu ruotsinkielisiä ihmisiä?”, ”Millaista heidän arjen kielenkäyttönsä on?” ja ”Millainen kieliryhmäkuuluvuus heillä on?”.