Ylävartalon maksimivoimaharjoittelun vaikutus tasatyönnön suorituskykyyn nuorilla naishiihtäjillä - Korhonen, Pietu E. A. (2019)
Voimaharjoittelun edut kestävyysurheilussa on alettu ymmärtää vasta viime vuosikymmeninä. Voimaharjoittelulla voidaan saavuttaa merkittäviä etuja suorituksen taloudellisuudessa. Samaan aikaan maastohiihto kilpaurheiluna on muuttunut yhä kovavauhtisemmaksi ja yhteislähtö-, sekä sprinttikilpailujen myötä tehokkaampaa irtiottokykyä vaativaksi lajiksi. Myös hiihtotekniikat ovat kehittyneet 2000-luvulla ja ylävartalon tehontuoton merkitys on kasvanut etenkin perinteisellä hiihtotavalla.