Representation of teenage girls in Seventeen - Kaipainen, Roosa (2019)
Vaikka sosiaalisen median usein ajatellaan hallitsevan nuorten elämää, myös niin sanottua perinteistä mediaa edustavat nuortenlehdet ovat edelleen suosittuja etenkin nuorten naisten keskuudessa. Aikakauslehti ei ole teinitytöille vain kevyttä lukemista ja mukavaa ajanvietettä, vaan isosiskomainen tiedonlähde ja neuvonantaja. Siksi nuortenlehtien tekijöillä onkin suuri vastuu siitä, millaista kuvaa lehden kohdeyleisöstä se lukijoilleen välittää. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millä tavoin teini-ikäisiä tyttöjä representoidaan ja millaisia diskursseja heihin liitetään amerikkalaisessa Seventeen-lehdessä. Tutkimusaineisto koostui yhteensä kolmesta numerosta kyseistä lehteä. Tutkimuksessani pyrin tunnistamaan keskeiset teinityttöjen elämästä kertovat diskurssit, jotka artikkeleissa toistuivat ja analysoin niitä kriittistä diskurssianalyysiä hyödyntäen. Tutkimuksessa löydetyt keskeisimmät diskurssit ovat seurustelusuhde-, kehonkuva-, roolimalli- ja yhteiskunnallinen diskurssi. Nämä diskurssit ovat siis Seventeen-lehden luoman teinityttörepresentaation perusta. Tämän representaation mukaan tytöt ovat kiinnostuneita seurustelun aloittamisesta, painivat itsetunto-ongelmien kanssa, ihailevat mediassa esillä olevia vahvoja naishahmoja ja ovat huolissaan yhteiskunnallisista asioista.