Tietoverkkouhat ja niiltä suojautuminen yritysverkossa - Räisänen, Nea (2019)
Verkottuvassa maailmassa yritykset ovat yhä enemmän riippuvaisia teknologiasta ja internetistä. Samalla kun se tuo mahdollisuuksia, aiheutuu siitä myös uhkia. Koska useiden yritysten merkittävin pääoma on tieto, on tärkeää suojata tiedot ulkopuolisilta. Myös lainsäädäntö ohjaa yrityksiä suojaamaan muun muassa henkilötiedot asianmukaisella tavalla. Usein yritykset turvautuvatkin tietoturvakatsauksiin arvioidakseen kykyään suojautua nykyisiltä tietoturvauhkilta. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli käydä läpi viimeaikaisimpia hyökkäyksiä sekä keinoja niiltä suojautumiseen. Tutkimus toteutettiin tekemällä tietoturvakatsaus erään suomalaisen yrityksen toimistoverkkoon, ja katsauksesta laadittiin kohdeyritykselle raportti parannusehdotuksista. Tulokseksi saatiin useita haavoittuvuuksia, vaikkakin ne olivat melko vaikeasti hyväksikäytettäviä. Korjaavilla toimenpiteillä yritys voi suojautua paremmin nykyisiltä ja tulevaisuudenkin tietoverkkouhkilta.