Liikunnan kansalaistoiminta osana korkeakoululiikuntaa : tutkimus UniSportin kanssa yhteistyötä tekevistä opiskelijaurheiluseuroista - Somervuo, Erkki (2019)
Tässä kvalitatiivisessa pro gradu-tutkielmassa tarkastellaan opiskelijaurheiluseuroja ilmiönä korkeakouluympäristössä sekä sitä, mitä mahdollisuuksia, haasteita ja muutoksia ympäristö näiden seurojen toiminnalle muodostaa. Suomen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa järjestetään liikuntaa opiskelijoille ja henkilökunnalle eri tavoin. Opiskelijoiden muodostamat urheiluseurat ovat osana tätä korkeakoulujen liikuntatoimintaa eri muodoissaan.