Jyväskylän grafiikan paja taideinstituutiona ja toimintaympäristönä 1980-luvulla - Syrjälä, Maya (2019)
Tutkielma on osa maisterintutkielmaani Taidegrafiikan 1980-luku: Menetelmällisten muutosten vaikutus keskisuomalaiseen taidegrafiikkaan. Tämä kandidaatintutkielman muodostava kokonaisuus vastaa maisterintutkielmani lukua, jossa tarkastelen taidegrafiikan muutoksiin 1980-luvulla vaikuttaneita taidemaailman tekijöitä. Tutkin Jyväskylän grafiikan pajaa taideinstituutiona ja toimintaympäristönä.