Salibandypelaajan pelikäsitys ja sen arviointi : videotestin pilottitutkimus - Hoikkanen, Janne (2019)
Pelaajan pelikentällä tekemillä päätöksillä on valtava merkitys pelin kulkuun. Tehokkaita päätöksiä tekevän pelaajan sanotaan omaavan hyvä pelikäsitys. Tutkimustehtävänä oli pyrkiä kehittämään salibandyn pelikäsitystä arvioiva videotesti, jonka avulla voisi arvioida salibandypelaajien pelikäsitystä. Tutkimuksessa selvitettiin salibandypelaajien seurajoukkueiden tason ja pelaajan maajoukkuetaustan yhteyttä testissä menestymiseen. Lisäksi tutkimuksessa tutkittiin videotestin avulla, tapahtuuko pelaajien pelikäsityksessä muutoksia vuoden aikana.