Jakamistaloudellisen hotellin taloudelliset erityispiirteet - Pisto, Ilari (2019)
Tämä pro gradu -tutkielma käsittelee jakamistaloudellisen hotellihankkeen taloudellisia sekä liiketoiminnallisia erityispiirteitä. Tutkimuksessa syvennytään jakamistaloudellisen hotellihankkeen kannattavuuden ja budjetoinnin erityispiirteisiin. Näiden lisäksi tutkimuksessa käsitellään myös jakamistaloutta yleisesti, verotusta sekä hotelleja sijoitustuotteina. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa kattava käsitys jakamistaloudellisen hotellin kannattavuuden ja budjetoinnin erityispiirteistä. Lisäksi tutkimuksen tavoitteena on tuoda esille, kuinka jakamistaloudellinen hotelli poikkeaa tavanomaisesta hotellista niin liiketoiminnallisesti kuin myös investointina.