Musiikin luova tuottaminen peruskoulussa - Lightfoot, Henry (2019)
Tutkin kandidaatintutkielmassani musiikin luovaa tuottamista ja sen esiintymistä perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa. Tutkielmani avulla kartoitan musiikin luovan tuottamisen eri muotoja ja toteutustapoja. Vaikka tällä hetkellä voimassa olevissa vuoden 2014 peruskoulun opetussuunnitelman perusteissa edellytetään musiikin luovan tuottamisen toteuttamista osana musiikin opetusta, on sen rooli vähäinen verrattuna muuhun musiikin tunneilla tapahtuvaan toimintaan. Musiikin opettajien vähemmistö toteuttaa musiikin luovan tuottamisen menetelmiä säännöllisesti opetuksessaan. Myös musiikkikasvatusta opettavien yliopistojen opetussuunnitelmissa on luovan tuottamisen pedagogiikkaan liittyviä kursseja vain vähän.