Ammatillinen toimijuus, organisaatiorakenne ja valtuuttava johtajuus ohjelmistokehityksen organisaatioissa - Kalliokoski, Joonas (2019)
Yritykset ovat pyrkineet tehostamaan toimintaansa madaltamalla hierarkioita sekä lisäämällä työntekijöiden valtaa ja vastuuta. Lisääntyvä valta ja vastuu edellyttävät ammatillista toimijuutta. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko hierarkioiden madaltaminen ja sitä tutkimusten mukaan tukeva valtuuttava johtaminen yhteydessä ammatillisen toimijuuden eri ulottuvuuksiin – työssä vaikuttamiseen, työkäytänteiden kehittämiseen ja ammatillisen identiteetin neuvotteluun. Lisäksi selvitettiin, onko valtuuttavan johtamisen yhteys ammatilliseen toimijuuteen erilainen organisaatiorakenteesta riippuen.