Ulotteisuuden pienentäminen pääkomponenttianalyysilla liikeanalyysissa - Lempinen, Aleksander (2019)
Liikeanalyysissa tuotetaan paljon korkeaulotteista mittausdataa, jonka käsittelyyn tarvitaan usean muuttujan menetelmiä. Suuret datamäärät johtavat myös siihen, että menetelmät tarvitsevat enemmän laskentatehoa. Ohjaamattomaan oppimiseen kuuluva ulotteisuuden pienentämisen menetelmä pääkomponenttianalyysi on laajasti käytössä liikeanalyysissa. Tässä tutkielmassa käsitellään pääkomponenttianalyysin hyödyntämistä kliinisessä liikeanalyysitutkimuksessa.