Terapeuttisen harjoittelun vaikuttavuus kävelyyn ICF:n suorituskyvyn ja -tason alueilla MS-tautia sairastavilla : järjestelmällinen kirjallisuuskatsaus ja meta-analyysi - Köngäs, Riikka (2019)
MS-taudissa kävelyn ja tasapainon vaikeudet koetaan rajoitteeksi, erityisesti arjen osallistumiseen liittyvissä toiminnoissa. Aiemmissa katsauksissa terapeuttisen harjoittelun on todettu olevan vaikuttavaa MS-tautia sairastavien kävelyn kohentamisessa. Tutkielman tarkoituksena oli selvittää järjestelmällisen kirjallisuus-katsauksen ja meta-analyysin avulla aktiivisen terapeuttisen harjoittelun vaikuttavuutta MS-tautia sairastavan kävelyyn ICF:n suorituskyvyn ja suoritustason alueilla, verrattuna ei-hoitoon, ja päivittää täten aiempaa tutkimustietoa ja tuottaa tietoa harjoittelun vaikuttavuudesta sekä suoritusten että osallistumisen tasolle.