Älypuhelimiin kohdistuvat kyberuhkat ja niiltä suojautuminen - Laitinen, Otto (2019)
Älypuhelimet kehittyvät jatkuvasti ja niiden käyttäjämäärät ovat suuressa kasvussa. Älypuhelimien käyttäjämäärät ovat kuitenkin houkutelleet alalle huomattavan määrän kyberrikollisuutta. Tämä tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena, jonka tarkoituksena on vastata kahteen tutkimuskysymykseen, millaisia kyberuhkia älypuhelimiin kohdistuu ja millä tavoin älypuhelimiin kohdistuvilta kyberuhkilta voidaan suojautua? Tutkielmassa kävi ilmi, että älypuhelimiin kohdistuvien kyberuhkien määrä on jatkuvassa kasvussa ja niiden tehokkuus on parantunut viimeisten vuosien aikana. Älypuhelimiin kohdistuvista kyberuhkista suurin osa on haittaohjelmia nimeltä troijalainen. Tutkielmassa selviää myös, että älypuhelimiin suunnattujen haittaohjelmien kehittäjien motiivina on kasvavissa määrin raha, minkä takia älypuhelimien kyberuhkat suuntautuvat yhä enemmän käyttäjien henkilökohtaisiin tietoihin ja pankkipalveluihin. Tutkielmassa todetaan, että tehokkain ja yksinkertaisin tapa suojautua kyberuhkia vastaan on käyttää mahdollisimman monimutkaista suojakoodia ja asentaa laitteen käyttöjärjestelmäpäivitykset mahdollisimman pian niiden julkaisun jälkeen. Tutkielmassa kuitenkin käy ilmi, että tänä päivänä on tärkeää käyttää myös mobiilitietoturvaa käyttäjän yksityisyyden suojaamiseksi.