Karskeja sankarimiehiä ja avuttomia, kauniita neitoja? : feministinen diskurssianalyysi miehuuden ja naiseuden rakentumisesta Indiana Jones -elokuvissa - Urtti, Emmi (2019)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastelen Indiana Jones -elokuvien naiseuden ja mieheyden representaatioita sekä sitä, millaisia sukupuolidiskursseja ja valta-asetelmia nämä reprentaatiot rakentavat. Tutkimuksen tarkoituksena on myös selvittää representaatioiden suhdetta sukupuoli-ihanteisiin eli siihen, millainen mieheys tai naiseus kuvataan elokuvissa ihanteellisena tai ei-ihanteellisena. Olen lähestynyt aihetta poikkitieteellisesti risteyttäen antropologiaa sukupuolentutkimukseen sekä elokuvatutkimukseen. Tutkimukseni sijoittuu visuaalisen kulttuurin tutkimuksen, media-antropologian ja visuaalisen antropologian kenttien välimaastoon.