Häiriöhavaintojärjestelmän integraatio liikenteenhallintajärjestelmään - Heinonen, Antti (2019)
Tämä pro gradu keskittyy eritason komponenttien välisen kommunikaation suunnittelemiseen ja toteutukseen. Tutkielma esittelee pääasialliset olevassaolemat toteutukset Suomen liikennejärjestelmissä, niiden yhteisen arkkitehtuurin pääpiirteet sekä käsittelee uuden laitetyypin integraatiota olemassaoleviin järjestelmiin. Tutkielman lopputuloksena on uusi rajapinta liikenneviraston ohjelmistoihin, jonka avulla pystytään välittämään ja vastaanottamaan viestejä koneoppimista hyödyntävälle kamerapohjaiselle häiriöhavaintojärjestelmälle.