Sosioekonomiset erot nuorten vähenevässä alkoholin käytön trendissä : WHO-Koululaistutkimuksen tuloksia - Louhelainen, Heidi (2019)
Suomalaisten terveydentila ja elinajanodote ovat vuosien aikana parantuneet, mutta edelleen sosioekonomisen aseman mukaiset terveyserot ovat kansanterveydellinen ongelma. Yhtenä kansanterveydellisenä tavoitteena Suomessa on ollut alkoholin käytön vähentyminen. Nuorilla alkoholin käyttö on vähentynyt, mutta alkoholin käytön erot ovat selviä lukion ja ammattioppi-laitoksen opiskelijoiden kesken.