Totuudenjälkeinen aika suomalaisessa media-alan ammattilehdistössä - Sirén, Ines (2019)
Tässä pro gradu -tutkimuksessa selvitettiin, miten suomalainen media-alan ammattilehdistö kehystää totuudenjälkeistä aikaa. Tutkimuksen viitekehyksenä toimi totuudenjälkeiseksi ajaksi kutsuttu ilmiö, joka tiivistyy väitteeseen faktojen merkityksen pienenemisestä. Monitahoinen totuudenjälkeinen aika käsitteellistettiin tässä tutkimuksessa McNairin (2018) esityksen pohjalta filosofis-epistemologiseen, kulttuuriseen, taloudelliseen, teknologiseen ja poliittiseen osatekijään. Faktojen kautta työskentelevän perinteisen journalismin ja totuudenjälkeisen ajan suhdetta voi pitää haasteellisena, ja tästä syystä tässä tutkimuksessa keskitytäänkin kuvaamaan media-alan ammattilehdistön puhetta totuudenjälkeisestä ajasta.