Digitalisaation vaikutuksista finanssialalla : tapaus OP Ryhmä - Tuhkala, Viivi (2019)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tunnistaa ja kuvailla digitalisaation vaikutuksia kohdeorganisaatioksi valitun OP Ryhmän ja sen jäsenten toimintaan. Tutkimuksessa pureudutaan siihen, miten organisaation jäsenet ymmärtävät digitalisaation ilmiönä, miten he suhtautuvat siihen sekä miten digitalisaation koetaan ilmenevän organisaation toiminnassa. Tutkimuksen tarkoituksena on luoda teoreettinen viitekehys digitalisaatiolle finanssialan yrityksissä ja viitekehystä väljänä tulkintaresurssina käyttäen selvittää, miten digitalisaatio havaitaan kohdeorganisaation eri osasysteemien muodostamassa avoimessa systeemissä. Tämä tutkimus toteutetaan osana Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun SALP-tutkimusryhmää (Strategy, Accounting and Leadership as Practice). Tutkimuksen aineisto tuotettiin puolistrukturoidun teemahaastattelun metodia käyttäen. Tutkimusaineisto koostuu Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun SALP-tutkimusryhmän keräämästä 16 haastattelusta ja tutkijan tekemästä neljästä täydentävästä haastattelusta. Yhtenä pääviitekehyksinä tutkimuksessa käytetään teoriaa organisaatiosta avoimena systeeminä, ja tutkimuksen tuloksena kuvataan digitalisaation vaikutuksia eri osasysteemeissä sekä näiden osasysteemien muutosten vaikutuksia toisiinsa. Finanssialan digitalisoitumiseen liittyvää muutosta tarkastellessa toimintaympäristö, erityisesti kilpailevat organisaatiot ja asiakkaat, näyttäytyivät vahvana muutoksen alullepanijana ja edistäjänä kohdeorganisaatiossa. Siten valinnalle tarkastella organisaatiota avoimena systeeminä saatiin vahvistusta. Organisaation teknisen systeemin havaittiin olevan vahvassa vuorovaikutussuhteessa muiden organisaation osasysteemien kanssa, ja organisaatiossa käytettävissä olevien teknologioiden kehityksen koettiin määrittelevän pitkälti digitalisaation vaikutusten nopeuden ja laajuuden muissa osasysteemeissä. Tärkeimpinä muutoksen toimeenpanijoina toimivat organisaation jäsenet, joiden osaaminen ja toiminta määrittävät, miten organisaatio pystyy menestymään muuttuvassa toimintaympäristössään.