Kaiun vaikutus musiikista havaittuihin emootioihin - Pihala, Joonas (2019)
Tässä kokeellisessa tutkimuksessa tarkasteltiin kaiun vaikutuksia musiikista havaittuihin emootioihin. Vaikka auditiivisten havaintojen tiedetään kykenevän luomaan kuulijalle kokemuksia erilaisista tiloista ja liikkeistä, niiden emotionaalisista merkityksistä tiedetään hyvin vähän. Tutkimuksen tarkoituksena oli kasvattaa ymmärrystä siitä, miten musiikissa käytetyt erilaiset kaikuefektit voivat vaikuttaa musiikin välittämiin emotionaalisiin merkityksiin. Aihetta lähestyttiin ekologisen havaintopsykologian ja musiikin emootiotutkimuksen näkökulmista, joiden perusteella muodostettiin myös koeasetelmassa testattavat hypoteesit.