"Miltä se tuntuu olla työtön?" : palkkatyökäsityksiä ja työttömyyden kokemuksia Pohjois-Pohjanmaalla 1990-luvun laman aikana - Lohva, Marja (2019)
Tutkielmassa tarkastellaan sitä, millaisia palkkatyökäsityksiä ja työttömyyden kokemuksia työttömien haastattelukerronnasta on löydettävissä. Tutkimuksen aineisto koostuu 13 työttömän henkilön teemahaastatteluista, jotka on tehty vuosina 1994 ja 1995 Ylikiimingissä Pohjois-Pohjanmaalla. Niiden avulla selvitettiin sitä, miten ihmiset kokevat työttömyytensä ja miten jaetut kulttuuriset merkityksenannot synnyttävät ja muokkaavat tätä kokemusta. Tavoitteena oli selvittää, mistä työttömyyden kokeminen rakentuu ja mikä on sen suhde työlle annettuihin merkityksiin.