Tietämyksenhallinnan vaikutukset henkilöstön kehittämisessä - Kesonen, Jenna (2019)
Tämä kandidaatin tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena ja tässä tutkielmassa tutkitaan tietämyksenhallinnan vaikutuksia henkilöstön kehittämisessä. Vaikka tietämyksenhallinta yleistyi jo 1990-luvulla tieto- ja viestintäteknologian kasvun myötä, on se edelleen pinnalla, sillä sen potentiaalia ei ole vielä osattu hyödyntää tarpeeksi. Tietämyksenhallinnalla tarkoitetaan prosessia, jossa esimerkiksi tuotetaan, muokataan, käytetään ja tallennetaan tietoa. Tietämyksenhallinnan tavoitteena on muokata yksilöillä olevaa tietotaitoa niin, että se olisi vapaasti kaikkien saatavilla organisaatiossa. Lisäksi tietämyksenhallinnan avulla pyritään innovoimaan uusia tuotteita tai tehostamaan päätöksentekoa. Tämä tutkielma kuitenkin kohdennetaan tarkkailemaan tietämyksenhallinnan roolia henkilöstön kehittämisessä. Henkilöstön kehittämisen tarkoituksena on parantaa henkilöstön suorituskykyä koulutusten ja valmennusten kautta. Tutkijoiden mukaan sekä tietämyksenhallinnasta että henkilöstön kehittämisestä on todettu saatavan kestävää kilpailuetua, jonka takia näiden kahden käsitteen yhdistäminen on kiinnostava yhtälö. Tutkimustuloksista huomataankin tietämyksenhallinnan vaikuttavan suuresti henkilöstön kehittämiseen. Tutkimustuloksista selviää, että henkilöstöä kehitetään usein koulutusten avulla. Näiden koulutustapahtumien tavoitteena on siirtää tietoa yksilöltä toiselle tai laitteelta ihmiselle. Tähän tapahtumaan tarvitaankin usein tietämyksenhallintaa, jotta tieto saavuttaa kuulijansa esimerkiksi oikeassa muodossa. Yleisesti ottaen kaikki koulutustapahtumat tarvitsevat tietämyksenhallintaa tiedonsiirtoa varten, joten tietämyksenhallinnan vaikutukset henkilöstön kehittämiseen ovat kiistattomat.