Arktisen alueen tilanne Yhdysvaltojen ja Venäjän uutislähteissä retorisen analyysin avulla tarkasteltuna - Ryhänen, Jenna (2018)
Tutkimusaiheeni on arktisen alueen tilanne, jota tarkastelen Yhdysvaltojen sekä Venäjän uutisartikkeleiden pohjalta. Keskityn erityisesti analysoimaan Arktisen tilanteesta käytettyä retoriikkaa ja kuinka se eroaa niin Venäjän kuin Yhdysvaltojen uutislähteissä. Käytän hyväksi retoriikka -analyysia, jonka avulla pyrin paljastamaan molempien lähteiden tarkoitusperiä sekä eroavaisuuksia. Tutkimuksessani haluan vastata kysymykseen: Millä tavoin Arktisen alueen tilanteen kuvailu ja keskustelu eroaa Yhdysvaltojen ja Venäjän uutislähteissä? Tarkastelen retorisen analyysin avulla mm. Millä tavalla artikkelit pyrkivät vaikuttamaan yleisöönsä sekä mitä sillä kenties haetaan ja miksi.