Lasten osallisuus ja yhdenvertaisuus EasySport- harrasteliikuntatoiminnassa urheiluseuraohjaajien kokemana - Ranta, Isabella (2019)
Pro gradu- tutkimuksessa tarkasteltiin EasySport-ohjaajien kokemuksia lasten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta EasySport-harrasteliikuntatoiminnassa. EasySport on matalakynnyksistä harrasteliikuntaa ala-asteikäisille lapsille tarjoava hanke, joka käynnistyi vuonna 2010. Tarkoituksena oli tutkia, miten ohjaajat arvioivat EasySport-hankkeelle asetettujen tavoitteiden toteutumista. Lisäksi selvitettiin millaisia erilaisia osallisuuden ja yhdenvertaisuuden tyyppejä EasySport-toiminta tuottaa.