La prise en compte du programme national d’enseignement dans des manuels scolaires finlandais de français de l’enseignement primaire - Kuhna, Roosa (2019)
Tutkielman tavoitteena oli selvittää, noudattavatko suomalaiset ranskan kielen oppikirjat opetussuunnitelmaa ja miten oppikirjat ovat muuttuneet opetussuunnitelmauudistuksen myötä. Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet uusittiin vuonna 2014 ja ne otettiin käyttöön syksyllä 2016. Oppikirjojen tulee noudattaa opetussuunnitelman tavoitteita ja sisältöjä, sillä opetussuunnitelma on opetuksen ohjaamisen perusta Suomessa. Suuri osa opetuksesta myös perustuu edelleen oppikirjoihin. Tutkimuksessa tarkasteltiin kahden oppikirjasarjan, Tous Ensemblen ja Cadeaun, ensimmäisiä osia, niiden suhdetta julkaisemisen aikana voimassa olleisiin vieraan A-kielen opetussuunnitelmiin sekä opetussuunnitelmauudistuksen aiheuttamia eroja oppikirjoissa. Tätä varten tutkielmassa tarkasteltiin ensin vuoden 2004 sekä vuoden 2014 opetussuunnitelman perusteita vieraan A-kielen opetuksen osalta.