”Meidän on vapautettava ihmisten voimavarat luovuuteen” : poliittisten luovuusdiskurssien hallinta-analyyttinen tutkimus - Vähä-Piikkiö, Maarit (2018)
Luovuus käsitteenä kuvaa yhteiskuntaamme tässä ajassa: jokaisella tulisi olla halu olla luova, toimia luovasti sekä ruokkia omaa luovuuttaan. Luovuus käsitetään myös keskeiseksi talouden ajuriksi. Luovuuden kultivoimiseksi Suomessa onkin kehitetty poliittisia strategioita ja ohjelmia. Tutkimuksessa tarkastellaan miksi luovuus on merkittävä poliittinen kysymys, mitä luovuudella poliittisissa luovuusdiskursseissa tarkoitetaan, minkälaisia asia- ja ajatuskokonaisuuksia niillä kytketään yhteen ja mitä muutoksia subjektiviteettien muotoihin niillä tavoitellaan. Näihin kysymyksiin vastataan hallinnan analyysin käsitteiden avulla.