Syke- ja liikkumisnopeustiedon perusteella määritetyn kuntoarvion luotettavuus eri olosuhteissa - Lammi, Elina (2019)
Säännöllinen fyysinen aktiivisuus kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, jota kuvataan usein maksimaalisen hapenottokyvyn (VO2max) avulla. Luotettavin määritystapa tapahtuu laboratoriossa maksimikuormituksessa hengityskaasujen avulla, mutta tämä vaatii aina koulutetun testihenkilöstön ja kalliit välineet. Syke, hapenkulutus ja työteho ovat lineaarisesti yhteydessä toisiinsa, mikä mahdollistaa maksimaalisen hapenottokyvyn arvioinnin myös helpommilla menetelmillä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on verrata kahden kävelytestin sykevälivaihtelun ja liikkumisnopeustiedon perusteella kahdella eri laitteella annettuja VO2max -arvioita kultaiseen standardiin eli maksimitestissä hengityskaasuilla mitattuun VO2max -arvoon.