Challenges of change management in ERP change process in company X - Liikamaa, Hanna (2019)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää muutosjohtamisen haasteita toiminnanohjausjärjestelmän uudelleenkäyttöönotossa, toisin sanoen toiminnanohjausjärjestelmän vaihdoksessa toiseen toiminnanohjausjärjestelmään. Kyse ei ollut kuitenkaan pelkästä toiminnanohjausjärjestelmän vaihdoksesta toiseen, vaan projektin tavoitteena on isompi yritystoiminnan muutos. Lisäksi tarkoitus oli selvittää, kuinka järjestelmän loppukäyttäjät kokevat muutoksen. Tutkimuksen tavoitteet saavutettiin haastattelemalla loppukäyttäjiä esimerkiksi odotuksista ja epäilyksistä uutta järjestelmää kohtaan, muutosjohtamisesta, viestinnästä ja muutosvastarinnasta. Kohdeorganisaationa tässä tapaustutkimuksessa on iso suomalainen yritys, joka toimii globaalisti metalliteollisuudessa. Haastatteluaineisto koostui kuudesta puolistrukturoidusta haastattelusta, jotka analysoitiin laadullisesti käyttäen sisällön analyysiä.