Tarkkaavaisuuden suuntaamisen ohjeiden merkitys etujalan sivupotkun suoritukseen 10–15-vuotiailla taekwondokilpailijoilla - Siltanen, Simo (2019)
Valmentaja voi ohjata urheilijan tarkkaavaisuutta suorituksen aikana urheilijan kehon sisäpuolelle (IFA) tai ulkopuolelle (EFA). Monissa tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että EFA-ohjeet olisivat yhteydessä parempiin suorituksiin. Tutkimuksista pääosa on kuitenkin tehty aikusilla osallistujilla, kun taas lapsilla aihetta on tutkittu vähemmän. Näyttö EFA-ohjeiden ja paremman suorituksen yhteydestä on ristiriitaista.