Spontaanisti sekä AA:n avulla päihdeongelmasta selvinneiden riippuvuus- ja toipumiskokemukset - Salmela, Maria (2019)
Päihderiippuvuus tarkoittaa, että ihmisellä on pakonomainen ja hallitsematon tarve päihteiden käyttämiseen. Riippuvuuden muodostumiseen voivat vaikuttaa niin fyysiset, psyykkiset, sosiaaliset kuin yhteiskunnallisetkin tekijät. Päihderiippuvuudesta voi toipua kolmella tavalla: spontaanisti, vertaistukiryhmien tai professionaalisen hoidon avulla. Toipuminen käsitetään yleensä pitkäksi, useita vaiheita sisältäväksi prosessiksi.