Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset

Tässä Pro gradu -tutkielmassa käsitellään Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan omistaman Panimoravintola Kukon kustannusrakennetta ja tuotekustannuksia kesän 2018 toimintakauteen perustuen. Kustannuslaskenta suoritetaan jälkilaskentana, ja tutkielman tarkoituksena on antaa toimeksiantajalle kustannustieto...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Elo, Fanni
Other Authors: Kauppakorkeakoulu, School of Business and Economics, Taloustieteet, Business and Economics, Jyväskylän yliopisto, University of Jyväskylä
Format: Master's thesis
Language:fin
Published: 2019
Subjects:
Online Access: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/63229
_version_ 1826225694955274240
author Elo, Fanni
author2 Kauppakorkeakoulu School of Business and Economics Taloustieteet Business and Economics Jyväskylän yliopisto University of Jyväskylä
author_facet Elo, Fanni Kauppakorkeakoulu School of Business and Economics Taloustieteet Business and Economics Jyväskylän yliopisto University of Jyväskylä Elo, Fanni Kauppakorkeakoulu School of Business and Economics Taloustieteet Business and Economics Jyväskylän yliopisto University of Jyväskylä
author_sort Elo, Fanni
datasource_str_mv jyx
description Tässä Pro gradu -tutkielmassa käsitellään Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan omistaman Panimoravintola Kukon kustannusrakennetta ja tuotekustannuksia kesän 2018 toimintakauteen perustuen. Kustannuslaskenta suoritetaan jälkilaskentana, ja tutkielman tarkoituksena on antaa toimeksiantajalle kustannustietoa tuleviin toimintakausiin liittyvää päätöksentekoa varten. Tutkielmassa selvitetään sekä ravintolan kokonaiskustannusrakenne, että sen kaikkien tuotteiden tuote-kustannusrakenne. Tutkielman kustannuslaskennassa käytetään kolmea eri laskentamenetelmää, katetuottolaskentaa, toimintolaskentaa sekä lisäyslaskentaa. Näiden laskentamenetelmien myötä kaikki ravintolatoiminnan kustannukset kohdistetaan tuotetasolle asti. Kustannuslaskennan lisäksi tutkielmassa tarkastellaan sääolosuhteiden ja esiintyjien vaikutusta ravintolan myyntituloihin, ja pohditaan mahdollisia kehittämiskohtia ravintolatoiminnassa ja ravintolan kustannuslaskennassa. Tutkielman myötä saatiin selville, millainen ravintolan kustannusrakenne oli, ja millaiset ravintolan tuotekustannukset ovat. Tutkielman aikana saatiin myös selville, millaisia erityispiirteitä ravintolan kustannuslaskentaan liittyy, ja mitä asioita case-ravintolassa voitaisiin kehittää, jotta kustannustiedosta saataisiin jatkossa tarkempaa. Tutkielman kustannustiedot ovat pääosin salaisia ja case-kohtaisia, mutta esimerkiksi kustannuslaskennan kehittämisideat, kustannusten ja kohdistimien analyysi sekä sääanalyysi voivat soveltua myös muihin ravintola-alan yrityksiin.
first_indexed 2019-08-19T08:21:33Z
format Pro gradu
free_online_boolean 1
fullrecord [{"key": "dc.contributor.advisor", "value": "Rautiainen, Antti", "language": "", "element": "contributor", "qualifier": "advisor", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.author", "value": "Elo, Fanni", "language": "", "element": "contributor", "qualifier": "author", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.accessioned", "value": "2019-03-20T08:15:54Z", "language": null, "element": "date", "qualifier": "accessioned", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.available", "value": "2019-03-20T08:15:54Z", "language": null, "element": "date", "qualifier": "available", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.issued", "value": "2019", "language": "", "element": "date", "qualifier": "issued", "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.uri", "value": "https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/63229", "language": null, "element": "identifier", "qualifier": "uri", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.abstract", "value": "T\u00e4ss\u00e4 Pro gradu -tutkielmassa k\u00e4sitell\u00e4\u00e4n Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan omistaman Panimoravintola Kukon kustannusrakennetta ja tuotekustannuksia kes\u00e4n 2018 toimintakauteen perustuen. Kustannuslaskenta suoritetaan j\u00e4lkilaskentana, ja tutkielman tarkoituksena on antaa toimeksiantajalle kustannustietoa tuleviin toimintakausiin liittyv\u00e4\u00e4 p\u00e4\u00e4t\u00f6ksentekoa varten. Tutkielmassa selvitet\u00e4\u00e4n sek\u00e4 ravintolan kokonaiskustannusrakenne, ett\u00e4 sen kaikkien tuotteiden tuote-kustannusrakenne.\nTutkielman kustannuslaskennassa k\u00e4ytet\u00e4\u00e4n kolmea eri laskentamenetelm\u00e4\u00e4, katetuottolaskentaa, toimintolaskentaa sek\u00e4 lis\u00e4yslaskentaa. N\u00e4iden laskentamenetelmien my\u00f6t\u00e4 kaikki ravintolatoiminnan kustannukset kohdistetaan tuotetasolle asti. Kustannuslaskennan lis\u00e4ksi tutkielmassa tarkastellaan s\u00e4\u00e4olosuhteiden ja esiintyjien vaikutusta ravintolan myyntituloihin, ja pohditaan mahdollisia kehitt\u00e4miskohtia ravintolatoiminnassa ja ravintolan kustannuslaskennassa.\nTutkielman my\u00f6t\u00e4 saatiin selville, millainen ravintolan kustannusrakenne oli, ja millaiset ravintolan tuotekustannukset ovat. Tutkielman aikana saatiin my\u00f6s selville, millaisia erityispiirteit\u00e4 ravintolan kustannuslaskentaan liittyy, ja mit\u00e4 asioita case-ravintolassa voitaisiin kehitt\u00e4\u00e4, jotta kustannustiedosta saataisiin jatkossa tarkempaa. Tutkielman kustannustiedot ovat p\u00e4\u00e4osin salaisia ja case-kohtaisia, mutta esimerkiksi kustannuslaskennan kehitt\u00e4misideat, kustannusten ja kohdistimien analyysi sek\u00e4 s\u00e4\u00e4analyysi voivat soveltua my\u00f6s muihin ravintola-alan yrityksiin.", "language": "fi", "element": "description", "qualifier": "abstract", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Submitted by Paivi Vuorio (paelvuor@jyu.fi) on 2019-03-20T08:15:53Z\nNo. of bitstreams: 0", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Made available in DSpace on 2019-03-20T08:15:54Z (GMT). No. of bitstreams: 0\n Previous issue date: 2019", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.extent", "value": "74", "language": "", "element": "format", "qualifier": "extent", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.mimetype", "value": "application/pdf", "language": null, "element": "format", "qualifier": "mimetype", "schema": "dc"}, {"key": "dc.language.iso", "value": "fin", "language": null, "element": "language", "qualifier": "iso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights", "value": "In Copyright", "language": "en", "element": "rights", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.title", "value": "Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset", "language": "", "element": "title", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.type", "value": "master thesis", "language": null, "element": "type", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.urn", "value": "URN:NBN:fi:jyu-201903201908", "language": "", "element": "identifier", "qualifier": "urn", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.ontasot", "value": "Pro gradu -tutkielma", "language": "fi", "element": "type", "qualifier": "ontasot", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.ontasot", "value": "Master\u2019s thesis", "language": "en", "element": "type", "qualifier": "ontasot", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.faculty", "value": "Jyv\u00e4skyl\u00e4 University School of Business and Economics", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "faculty", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.faculty", "value": "Jyv\u00e4skyl\u00e4n yliopiston kauppakorkeakoulu", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "faculty", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.department", "value": "Taloustieteet", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "department", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.department", "value": "Business and Economics", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "department", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.organization", "value": "Jyv\u00e4skyl\u00e4n yliopisto", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "organization", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.organization", "value": "University of Jyv\u00e4skyl\u00e4", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "organization", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.discipline", "value": "Laskentatoimi", "language": "fi", "element": "subject", "qualifier": "discipline", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.discipline", "value": "Accounting", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "discipline", "schema": "dc"}, {"key": "yvv.contractresearch.funding", "value": "0", "language": "", "element": "contractresearch", "qualifier": "funding", "schema": "yvv"}, {"key": "dc.type.coar", "value": "http://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc", "language": null, "element": "type", "qualifier": "coar", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.accesslevel", "value": "openAccess", "language": null, "element": "rights", "qualifier": "accesslevel", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.publication", "value": "masterThesis", "language": null, "element": "type", "qualifier": "publication", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.oppiainekoodi", "value": "20421", "language": "", "element": "subject", "qualifier": "oppiainekoodi", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "kustannuslaskenta", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "toimintolaskenta", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "katetuottolaskenta", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "ravintolat", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.content", "value": "fulltext", "language": null, "element": "format", "qualifier": "content", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.url", "value": "https://rightsstatements.org/page/InC/1.0/", "language": null, "element": "rights", "qualifier": "url", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.okm", "value": "G2", "language": null, "element": "type", "qualifier": "okm", "schema": "dc"}]
id jyx.123456789_63229
language fin
last_indexed 2025-02-18T10:55:32Z
main_date 2019-01-01T00:00:00Z
main_date_str 2019
online_boolean 1
online_urls_str_mv {"url":"https:\/\/jyx.jyu.fi\/bitstreams\/c618d434-7acd-4091-8538-bf3b748f6441\/download","text":"URN:NBN:fi:jyu-201903201908.pdf","source":"jyx","mediaType":"application\/pdf"}
publishDate 2019
record_format qdc
source_str_mv jyx
spellingShingle Elo, Fanni Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset Laskentatoimi Accounting 20421 kustannuslaskenta toimintolaskenta katetuottolaskenta ravintolat
title Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset
title_full Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset
title_fullStr Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset
title_full_unstemmed Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset
title_short Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset
title_sort panimoravintola kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset
title_txtP Panimoravintola Kukon kustannusrakenne ja tuotekustannukset
topic Laskentatoimi Accounting 20421 kustannuslaskenta toimintolaskenta katetuottolaskenta ravintolat
topic_facet 20421 Accounting Laskentatoimi katetuottolaskenta kustannuslaskenta ravintolat toimintolaskenta
url https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/63229 http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-201903201908
work_keys_str_mv AT elofanni panimoravintolakukonkustannusrakennejatuotekustannukset