Kalasteluviestintä ilmiönä ja kiireellisyyden kokemuksen vaikutus huijauksen onnistumiseen - Uusitalo, Minna (2019)
Tässä tutkielmassa halutaan lisätä ymmärrystä kalasteluviestinnästä ilmiönä, sekä tarkastella kalasteluviesteissä käytettyjen, kiireellisyyden kokemusta lisäävien elementtien vaikutusta vastaanottajan toimintaan. Kiireellisyyden kokemusta lisäävät elementit kalasteluviestinnässä vaikuttavat olevan hyökkääjien yleinen tehokeino, jolla pyritään vaikuttamaan huijauksen onnistumiseen. Samalla se on hyvin vähän tutkittu aihe kalasteluviestinnän näkökulmasta.