Kyberfyysisten järjestelmien kehittäminen Suomessa vuonna 2019 - Rautala, Elias (2019)
Tämä tutkimus käsittelee kyberfyysisiä järjestelmiä ja näiden kehittämistä. Tutkimus käsittää myös määritelmän kyberfyysisille järjestelmille sekä tarkastelee kirjallisuuden näkökulmasta näiden toimintaa. Tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää, millaista kehittäminen on yrityksessä ja millaisia menetelmiä ja työkaluja hyödynnetään järjestelmäkehittämissä. Tutkielmassa tarkasteltiin myös tietojärjestelmien kehittämisen historiaa. Tutkielma toteutettiin puolistrukturoituna haastatteluna, joka toteutettiin yhteistyössä yrityksen kanssa. Haastattelut toteutettiin joko kasvokkain tai Microsoft Skype -palvelun avulla. Haastattelut toteutettiin talvella 2018. Haastateltavilta pyrittiin saamaan tietoa tämän hetkisistä kehittämisestä ja kuinka he sitä toteuttavat. Tutkielman tuloksina voidaan nostaa esille, että tänä päivänä kyberfyysisiä järjestelmiä kehitetään perinteisin, sulautettujen järjestelmien kehittämisen menetelmin. Tutkimuksessa selvisi, että järjestelmä- sekä sovelluskehittämisessä hyödynnetään ketteriä kehittämisen menetelmiä ja laitteistokehittämisessä puolestaan hyödynnettiin vesiputousmallia, tietyltä osin sovellettuna.