Integroitu raportointi suomalaisissa pörssiyhtiöissä - Malminen, Mikko (2019)
Integroitu raportointi on saamassa jalansijaa suomalaisten pörssiyhtiöiden raportoinnissa. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa, missä määrin yritykset noudattavat integroidun raportoinnin viitekehystä raportoinnissaan. Tutkimuksen viitekehys rakentui aikaisemman tutkimuksen ja legitimiteettiteorian pohjalta. Tutkimusaineisto koostuu kymmenestä vuonna 2017 julkaistusta raportista, joissa on maininta IIRC:n integroidun raportoinnin viitekehyksen soveltamisesta. Tutkimus on luonteeltaan kvalitatiivinen vertaileva tutkimus, jossa aineiston analyysi toteutettiin laadullisen sisällönanalyysin muodossa. Analyysi perustui strukturoituun analyysirunkoon, joka pohjautuu IIRC:n viitekehykseen. Analyysirungon avulla arvioitiin integroidun raportoinnin kattavuutta ja laatua.