Investor sentiment in the Nordic stock markets - Shoaib, Gul (2019)
Tämä tutkimus tarkastelee sentimentin vaikutusta pohjoismaisilla osakemarkkinnoilla: Suomi, Tanska, Ruotsi, Norja ja Islanti. Tässä yhteydessä tarkastellaan myös Yhdysvaltojen sentimentin asemaa. Ajatus tämän taustalla on havaita mahdollisen sentimentin ”heijastumisen” vaikutus. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään, vaikuttavatko Yhdysvaltain ja/ tai alueelliset -sentimentti indeksit paikallisiin maakohtaisiin ja alueellisiin indekseihin. Lopuksi tarkastellaan myös, vaikuttavatko paikalliset ja/ tai alueelliset (osake) tuotot sentimenttiin.