Elm-ohjelmointikieli web-käyttöliittymien ohjelmoinnissa - Hopia, Tuomo (2019)
Elm-ohjelmointikieli on varsin uusi kielitulokas web-käyttöliittymien ohjelmointiin. Kieli pyrkii ratkaisemaan web-käyttöliittymien kehityksen merkittävimmät ongelmat hyvin omaperäisellä funktio-ohjelmointiin perustuvalla tavalla. Työssä tutustutaan web-käyttöliittymien ohjelmoinnin koettuihin yleisimpiin haasteisiin, jonka jälkeen tutkitaan niitä keinoja, joilla Elm ratkaisee kyseiset ongelmat. Lisäksi työssä tarjotaan katsahdus Elmin kehityksen nykytilaan ja tulevaisuuteen.