Videopelien säilytystoiminta museoissa : suositukset ja niiden heijastus käytäntöön - Oksanen, Oskari (2019)
Tämä tutkielma käy läpi videopelien säilytyksen tilaa tarkastelemalla museoiden tapaisten toimijoiden säilytystoimenpiteitä kohdistetun kyselytutkimuksen kautta. Tutkielma pyrkii selvittämään, kuinka paljon aiheeseen liittyvän kirjallisuuden suositukset heijastuvat käytännössä videopelien säilytystoimintaan. Lopputuloksena käy ilmi, että vaikka suositukset ovat järkeenkäypiäkin, kaikki niistä eivät ole yleisessä käytössä muun muassa lainsäädännöllisten haasteiden vuoksi.