Big datan käyttö työntekijöiden seurannassa ja rekrytoinnissa - Kääriäinen, Jenni (2019)
Big data on yksi IT-alan suosituimpia termejä tällä hetkellä ja monet yritykset haluavat löytää big datassa piilevän hyödyn. Tavalliseen data-analyysiin verrattuna big dataa kerätään ja analysoidaan suurempia datamääriä sekä rakenteetontakin dataa. Tämän tutkielman tarkoituksena on tutkia big datan käyttöä työntekijöiden seurannassa ja rekrytoinnissa, erityisesti hyötyjä joita big datan käyttö voi tuoda henkilöstönhallinnalle. Työntekijöiden seurantaa on yrityksissä tehty vuosikausia ja monet nykyaikaiset muutokset työnteossa kuten etätyöt sekä teknologian kehittymisen tuomat uudet haasteet työssä vaativat seurannallekin uusia askeleita. Rekrytointi on aina ollut yritykseen suuresti vaikuttava ja haastava tehtävä, johon yritykset mielellään ottavat käyttöön tehokkaampia keinoja. Big datan käsittelemiseen liittyy sekä sen hallinta että analysointi ja työkaluja näihin molempiin löytyy useita. Kirjallisuutta löytyy paljon sekä big datasta että henkilöstönhallinnasta, mutta kirjallisuutta big datan hyödyntämisestä seurannassa ja rekrytoinnissa löytyy vielä suhteellisen vähän. Tutkimuksessa huomattiin, että big data hyödyttää yrityksien henkilöstönhallintaa eniten päätöksenteossa, kustannusten vähentämisessä, tyytyväisyyden parantamisessa sekä sopivien työntekijöiden valinnassa. Erityisesti seurannassa big datan avulla voidaan suorittaa tarkempaa analyysia suurilla datamäärillä, seurata työntekijöiden terveyttä, suoriutumista sekä tyytyväisyyttä. Rekrytoinnissa big datan käyttö voi helpottaa sopivien työntekijöiden löytämistä ja valitsemista, parantaa yrityksen brändiä, tehostamalla hakemusten läpikäyntiä sekä parantaa rekrytointiprosessia. Yrityksille voi siis olla runsaasti hyötyjä big datan käytöstä. Kun otetaan huomioon datan tietoturva, työntekijöiden oikeudet sekä yritystä velvoittavat lait sekä big dataa käsittelevän henkilökunnan ammattimaisuus, on mahdollisuus parantaa sekä työntekijöiden seurantaa että rekrytointia big datan avulla.