Tekoälyn hyödyntäminen osana henkilöstöhallintoa - Häkkinen, Satu (2019)
Tässä tutkielmassa selvitettiin tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksia osana henkilöstöhallintoa. Tekoälyn ja henkilöstöhallinnon yhdistävää tutkimusta ei juurikaan ole tehty aiemmin, minkä vuoksi sen tutkiminen on tärkeää. Henkilöstö on organisaatioiden suurin kilpailuetu ja henkilöstön laadun vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Henkilöstöhallinnon prosessit vaativat kuitenkin paljon resursseja ja aikaa. Tekoälyn avulla voi tulevaisuudessa olla mahdollista automatisoida joitain henkilöstöhallinnon prosesseja. Tutkielmassa pyrittiin tunnistamaan tekoälyn valmiita tekniikoita, joita voitaisiin hyödyntää osana henkilöstöhallintoa. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja sen tulokset vastaavat tutkimuskysymyksiin Mitä on tekoäly ja Mitä henkilöstöhallintoon kuuluu ja miten tekoälyä voidaan hyödyntää osana henkilöstöhallintoa. Kirjallisuuskatsauksessa selvitettiin, että tekoälyä voidaan hyödyntää esimerkiksi rekrytoinnissa ja henkilöstön valintaprosessissa, henkilöstön suorituskyvyn arvioinnissa ja koulutuksessa sekä henkilöstön vaihtuvuuden ennustamisessa ja sitouttamisessa.