Mikroaaltoionilähteen magneettikentän vaikutus suihkun laatuun - Kosonen, Sami (2019)
Pro gradu -tutkielmassa selvitettiin, kuinka mikroaaltonilähteen magneettikenttäkonfiguraatio vaikuttaa ionilähteen suorituskykyyn. Suorituskyvynmittarina käytettiin tuotetun suihkun määrää sekä sen laatua eli emittanssia. Mittaukset suoritettiin kahdella magneettikenttäkonfiguraatiolla. Ensimmäiseksi tutkittiinperinteisesti mikroaaltoionilähteissä käytettyä solenoidikonfiguraatiota ja toiseksi oktupolikonfiguraatiota.