Etäteknologiaa sisältävän kuntoutuksen vaikutukset kuntoutujien fyysiseen aktiivisuuteen - Vuorenpää, Sanna (2019)
Suurin osa suomalaisista ei saavuta terveysliikuntasuosituksen mukaista liikuntamäärää. Etäteknologiasta on haettu uusia keinoja väestön aktivoimiseen. Tämän tutkielman tavoite oli selvittää etäteknologiaa sisältävän kuntoutuksen vaikutuksia fyysisen aktiivisuuden eri rasittavuustasoihin (kevyt, keskiraskas, raskas ja kokonaisaktiivisuus) kuntoutujilla. Tutkielmassa pyrittiin myös selvittämään, eroaako sydän-, TULES- ja KIILA-kuntoutusryhmät toisistaan lähtötilanteessa fyysisiltä, psykososiaalisilta tai demografisilta tekijöiltään. Tavoitteena oli lisäksi tarkastella kuntoutusryhmien välisiä eroja kuntoutusjakson aikana havaittujen fyysisen aktiivisuuden muutosten osalta. Tutkielmassa tutkittiin myös, mitkä fyysiset ja psykososiaaliset tekijät selittävät mahdollista fyysisen aktiivisuuden lisääntymistä. Tutkimus oli osa laajempaa tutkimushanketta: Etäteknologian vaikuttavuus ja käytettävyys Kelan tavanomaisessa kuntoutuksessa ja uudenlaisessa innovatiivisessa etäkuntoutuksessa.