Radonin ja Nikodymin lause - Auvinen, Niilo (2019)
Tässä tutkielmassa perehdytään merkkimittoihin ja niihin liittyviin hajotelmalauseisiin. Lisäksi päälauseena todistetaan mittateorian perustuloksiin kuuluva Radonin ja Nikodymin lause kolmessa eri tilanteessa: ensin kahden äärellisen mitan tapauksessa, sitten sigma-äärellisten mittojen kanssa ja viimeisenä sigma-äärellisen mitan ja merkkimitan tapauksessa.