“I’m just a dog chasing cars” : an analysis of the Joker’s rhetorical devices and identity in the movie The Dark Knight - Hämäläinen, Pasi (2019)
Kieltä käytetään erilaisissa konteksteissa erilaisiin tarkoituksiin. Sillä voidaan viihdyttää, hämmentää tai vakuuttaa kuulijoita. Tavat, joilla puhuja käyttää kieltä kertovat myös väistämättä jotain puhujasta itsestään – suorasti tai epäsuorasti. Kielenkäytön voidaan täten todeta olevan osa puhujan identiteettiä, jota sanavalinnat, lauserakenteet ja retoriset keinot rakentavat ja ylläpitävät. Tämän tutkielman tavoitteena on analysoida Jokerin käyttämiä retorisia keinoja Christopher Nolanin ohjaamassa elokuvassa Yön Ritari ja niiden myötä Jokerille muodostuvaa identiteettiä elokuvan edetessä.