Reproduktiiviset viestit ja niiden muutokset suomenkielisten kappaleiden sanoituksissa - Kultalahti, Jenna (2019)
Tässä työssä tarkasteltiin erilaisia reproduktiivisia, eli romantiikkaan ja parisuhteisiin viittaavia sanallisia viestejä suomenkielisen modernin populaarimusiikin sanoituksissa. Lisäksi tarkasteltiin, millä tavoin kyseiset viestit ilmenivät, missä määrin ne jakautuivat eri kategorioihin, ja millä tavoin niiden määrät muuttuivat. Laulujen sanat käytiin läpi manuaalisesti, ja niistä etsittiin viittauksia, jotka jaoteltiin 20:neen eri kategoriaan sanoitusten merkityksen ja sisällön perusteella, olemassa olevaan tutkimukseen nojaten. Aineisto on peräisin Musiikkituottajat ry:n Single -listalta vuosilta 2000-2009, arpomalla valitulta viikolta, joka sattui olemaan vuoden viimeinen kalenteriviikko.