Henkilöstöjohtamisen tietojärjestelmä osana organisaatiomuutosta : tapaustutkimus - Ahonen, Kalle (2019)
Organisaatiomuutos on varsin tutkittu aihe niin kauppatieteissä kuin tietojärjestelmätieteessäkin, mutta henkilöstöjohtamisen tietojärjestelmien kontekstissa sitä ei ole juurikaan käsitelty. Tämä pro gradu- tutkielma on tehty tapaustutkimuksena kolmessa eri maassa toimivan ja noin 700 henkilöä työllistävän organisaation toimeksiannosta. Sen tarkoituksena on selvittää, miten henkilöstöjohtamisen tietojärjestelmän avulla voidaan edesauttaa laajamittaisen ja monikansallisen organisaatiomuutoksen toteuttamista, mitä organisaatiomuutos tarkoittaa tietojärjestelmien kannalta sekä pyrkiä avaamaan teknologian ja organisaation välistä suhdetta. Tutkielman teoreettisen viitekehyksen muodostavat organisaatiomuutokseen ja transformaatioon sekä teknologian ja organisaation vuorovaikutukseen liittyvät teoriat. Lisäksi se käsittelee liiketoiminnan ja informaatioteknologian strategista yhteenlinjausta sekä henkilöstöjohtamisen tietojärjestelmiä koskevaa tutkimuskirjallisuutta. Tutkielman empiirinen osuus on toteutettu teemahaastatteluin kahdeksalle, tietojärjestelmän käyttöönottoprojektiin osallistuvalle case-organisaation työntekijälle. Teemahaastattelujen perustana toimii Leavittin timanttimalli, joka kuvaa organisaatiota neljän eri elementin, teknologian, rakenteen, tehtävien ja ihmisten muodostamana kokonaisuutena, jossa muutos yhdessä elementeistä vaikuttaa myös kolmeen muuhun elementtiin. Kyseistä mallia on käytetty kuvaamaan myös tietojärjestelmiin liittyvää muutosta. Tutkimustulosten perusteella voidaan tunnistaa useita erilaisia tapoja, joilla henkilöstöjohtamisen tietojärjestelmän avulla voidaan edesauttaa organisaatiomuutosta. Empiirisen aineiston perusteella tunnistettiin teknologian vaikutus organisaation rakenteeseen, tehtäviin että ihmisiin. Tutkimustulosten perusteella voidaan myös arvioida, mitä organisaatiomuutos tarkoittaa tietojärjestelmien kannalta. Teknologian ja organisaation suhteelle löydetään myös osin yhtymäkohtia ja eroavaisuuksia peilattaessa empiiristä aineistoa tutkimuskirjallisuutta vasten.