Merkillinen ankka : henkilöhahmon toiminnan ja tunteiden kuvaus sarjakuvan keinoin Don Rosan sarjakuvaromaanissa Roope Ankan elämä ja teot - Mäki-Korvela, Joel (2018)
Kandidaatintutkielmassani selvitän millaisin kuvallisin keinoin sarjakuva kykenee ilmaisemaan henkilöhahmon tunnetta ja toimintaa Don Rosan sarjakuvaromaanissa Roope Ankan elämä ja teot. Kuvallisilla keinoilla tarkoitan tässä yhteydessä sarjakuvalle ominaisia ikonisia merkkejä, hahmon ilmeitä ja eleitä, puhekuplia ja efektejä, liikettä sekä värejä. Tutkimukseni teorian pohjana käytän muun muassa sarjakuvapiirtäjä- sekä tutkija Scott McCloudin teoriateosta Sarjakuva, näkymätön taide (1994).