”On tämä pää ja hiukset nää ja korvieni välissä mun omat aivot säteilee ja teitä taas kusetetaan” : Jyväskylän kaupunginteatterin Hair-musikaali nykyteatterin kentällä - Salovaara, Isabella (2018)
Tutkin kandidaatintutkielmassani yhdysvaltalaisen Hair-musikaalin tapoja rikkoa perinteiseksi määriteltyjä teatterin konventioita, peilaten niitä odotushorisonttiin. Pohdin myös, miten itse tekijänä oleminen vaikuttaa omiin tulkintoihini, millaista on Hairin poikkeava kerronnan tapa ja miten suhde yleisöön vaikuttaa tähän kaikkeen. Keskityn tutkielmassani Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden 2018 versioon, jonka on ohjannut Sini Pesonen.